Juhtkiri: Mõistlik koondumine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel aastatel on Eestis palju räägitud, et teenused kaugenevad inimestest. Õnneks tundub, et käimasolev tervisekeskuste loomise projekt vähemalt Valgamaal arstiabi kättesaadavust ei halvenda. Pigem vastupidi.

Näiteks Otepääl on tervisekeskuse praegusesse hoonesse plaanis rajada eakate päevakeskus ja laiendada hooldusosakonda, edasi jäävad tööle hambaraviosakond, röntgen ja labor. Tõrvas koonduks renoveeritud majja perearsti vastuvõtt ning lisanduksid psühhiaatriaõe ja füsioterapeudi vastuvõtt. Valga haiglaski parandatakse töötingimusi ja muudetakse perearstide ruumide paigutust.

Tervisekeskuste idee järgi peaks paranema koostöö eri spetsialistide vahel. Tõsi, näiteks hooldusosakonda igasse keskusse ilmselt ei tule. Ent seegi on suur asi, kui inimene analüüside vastused kiiremini kätte saab või on tal võimalus alustada füsioteraapiaga samal päeval perearsti külastamisega, kuna teenus on lähemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles