Valga saab kettagolfiraja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Discgolfi mäng.
Discgolfi mäng. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel, 16. septembril kell 15 avatakse linnapargis Valga esimene kettagolfirada.

Koos avaüritusega on plaanis korraldada ka mängu reeglite lühitutvustus ning näidisvõistlus algajatest huvilistele.

„Raja valmimisel on suureks abiliseks olnud Aleksei Meštšerjakov, kes on oma vabast ajast aidanud nii jõu, kui nõuga. Raja konfiguratsioon, pesade ja tiialade paigutus, üksikradade pikkused jms autoriks on olnud Aleksei," rääkis Valga Spordi juhataja Meelis Kattai.

„Meie rada on küll ainult viie pesaga, kuid selle paigutamisel on väga hästi kasutatud ära linnapargi reljeefi ja kindlasti annab sellele oma väärtuse asukoht linna südames."

Huvilistel on võimalus rentida ka mängukettaid spordihalli administraatori lauast. Kettaid saab laenutada tasuta, kuid selle tagatisrahaks peab maksma 15 eurot, mille saab vahendi tagastamisel tagasi.

Rada on kõigile tasuta kasutamiseks, jälgida tuleb kindlasti ohutusreegleid, kuna park on avalik koht ning jalakäijaid palju. Kõik mängijad peaksid eelnevalt läbi lugema raja põhikaardil olevad käitumissoovitused. Kaart asub spordihalli sissepääsu esise platsi ees, lipuvarraste kõrval. Samuti on iga pesa kaart eraldi tiiala alguses.

Kettagolf on üha enam populaarsust koguv sportmäng, kus mängijad peavad võimalikult väheste visete arvuga spetsiaalse lendava taldriku viskama kettagolfi korvi. Mäng on viimastel aastatel kogu Eestis läbi teinud plahvatusliku kasvu nii mängijate kui ka uute radade arvu poolest. Senini pole Valga linnas selle spordiala harrastamiseks võimalusi olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles