Valga koolinoored osalevad jalgpallifestivalil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaanikese kool
Valga Jaanikese kool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinnas Sportland Arenal leiab täna Eesti Jalgpalli Liidu ja Eriolümpia (EO) Eesti Ühenduse koostöös aset intellektipuudega noorte jalgpallifestival.

Esimest korda aset leidev festival pakub mängurõõmu Valga Jaanikese, Tartu Maarja, Porkuni, Võru Järve, Viljandi Kaare, Tartu Kroonuaia, Kosejõe, Lahmuse ja Ämmuste kooli noortele ning Tallinna Männikäbi ja Õunakese lasteaia lastele. Koos saatjatega osaleb festivalil üle 100 inimese, teatas Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) pressiteenistus.

«Tahame ettevõtmisega näidata, et kui on tahe, saavad kõik jalgpalli mängida. Loodan, et sellest saab hea algus ja meil õnnestub tulevikus noortele ja lastele veel taolisi üritusi pakkuda,» lausus EJLi rahvajalgpalli osakonna juhataja Teet Allas pressiteate vahendusel.

Festivalil viivad koos Allasega läbi treenerid Rauno Tutk, Martti Pukk, Alar Peek, Aleksandra Ševoldajeva, Jan Harend ja Egon Tintse. Pärast sportlikku osa pakutakse A. Le Coq Arenal lõunasööki, misjärel suunduvad osalejad Tallinna loomaaeda.

Aukülalistena tulevad noori tervitama USA ja Austria saatkonna esindajad. Nimelt olid viimased eriolümpia maailmamängud Los Angeleses ja 2017. aasta märtsis on talimaailmamängud Austrias.

Eriolümpia on maailma suurim spordiorganisatsioon intellektipuudega inimestele, kuhu kuulub 5,3 miljonit sportlast 169 riigist. Eriolümpia on ühtlasi ka ülemaailmne sotsiaalne liikumine, mille eesmärk on aidata ühiskonnal teadvustada intellektipuudega inimeste võimekust ja väärikust. Eestis juhib eriolümpia tegevust EO Eesti Ühendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles