Vaprad elupäästjad said medali rinda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva komando päästja Jaanus Võrk on päästjana töötanud üle 15 aasta. Varem on ta pälvinud oma töö eest tänukirju, kuid päästeteenistuse medali sai esmakordselt.
Tõrva komando päästja Jaanus Võrk on päästjana töötanud üle 15 aasta. Varem on ta pälvinud oma töö eest tänukirju, kuid päästeteenistuse medali sai esmakordselt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet tunnustas täna aumärgiga 48 inimest. Valgamaalt pälvis medali seitse ja tänukirja kaks inimest.

Elupäästja III klassi medalitega peeti meeles Tõrva gümnaasiumi õpilasi Mario-Marti Varovit ja Ronaldo Juhansoni, kes 30. mail Riiska järves ujumas olles tõttasid appi uppumisohtu sattunud koolivennale, kes oma oskusi üle hinnates otsustas liiga kaugele ujuda. Hetkegi kaotamata ruttasid poisid vesirattaga hädasolijale appi ning päästsid väikemehe elu.

Samasuguse medali said eile Rene ja Ülle Järlov, kes 4. juunil aitasid Helme vallas Holdre külas juba tuld võtnud eluhoonest välja televiisori taha magama jäänud mehe. Lisaks talutasid poeg ja ema põleva maja lähistel asunud hoonest välja ka seal maganud inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles