Valgas astus kohtu ette mõrvas süüdistatav mees

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas.
Mees mõisteti süüdi Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 19. septembril kell 13 asub Valga kohtumajas kohtu ette 41aastane mees, kellele Lõuna ringkonnaprokuratuur on esitanud süüdistuse mõrvas ning kehalises väärkohtlemises.

Süüdistuse kohaselt tappis mees eelmise aasta 2. oktoobril elukaaslase, 37aastase naise. Menetlusmaterjalidest selgub, et mees ja naine tarvitasid sageli alkoholi. Süüdistuse kohaselt tekkis nende vahel 2. oktoobri öösel sõnavahetus, mille käigus on mees mitmel korral naist rusikaga löönud, seejärel kägistanud ning löönud noaga rindkerre. Naine suri saadud vigastustesse sündmuskohal.

Lisaks on kriminaalasja kohtueelse menetluse käigus tuvastatud, et naine oli ka varem kannatanud mehe vägivaldse käitumise all. Mehele on esitatud süüdistus kahe juhtumi kohta, kui ta on toime pannud kehalise väärkohtlemise naise vastu.

Varem üle kümne korra kriminaalkorras karistatud mees peeti kahtlustatavana kinni eelmise aasta 2. oktoobril ning tänaseni viibib ta kohtu loal vahi all.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga politsei ning seda juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Eelmine mõrvaprotsess lõppes Valga kohtumajas alles reedel. Siis oli kohtu all Hillar Lõhmus, kelle kohus 14 aastaks vangi mõistis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles