Tervishoiutöötajad streigivad patsiendi heaolu nimel

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikuid kutsuti tegudele ka eelmise streigi ajal neli aastat tagasi, aga see pole soovitud tulemust toonud.  Seekord pole streigi rõhuasetus mitte niivõrd palkadel kui tervishoiu rahastusel üldiselt.
Poliitikuid kutsuti tegudele ka eelmise streigi ajal neli aastat tagasi, aga see pole soovitud tulemust toonud. Seekord pole streigi rõhuasetus mitte niivõrd palkadel kui tervishoiu rahastusel üldiselt. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Täna kella üheksast kümneni korraldavad tervishoiutöötajad üleriigilise streigi, millega taotlevad tervishoiu suuremat rahastamist. Streigist võtab osa ka Valga haigla.

Valga haigla sekretär-personalijuht Elle Märtinson kinnitas, et Eesti Arstide Liit on esitanud Valga haiglale ametliku pöördumise hoiatusstreigi korraldamise kohta ja kõik haiglas töötavad arstide liidu 19 liiget osalevad selles. See tähendab enamikku sel päeval tööl olevaid arste, kuigi mitte päris kõiki – näiteks hambaarst streigi nimekirjas ei ole.

Eesti Õdede Liidu Valgamaa piirkonna juht Linda Leks ütles, et streigi mõtte osas ollakse kindlasti toetavad. «Idee on väga õige. Seekord ei nõuta ju palka, vaid tervishoiu rahastamise suurendamist. See on patsientide heaolu jaoks, et patsiendid saaksid vajaliku arstiabi. Ja teine on kollektiivleping, et Eestis oleks häid tervishoiutöötajaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles