Valgamaa rahvamuusikud toetavad Helme kandidatuuri

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Toimetusele saabus 23 Eesti ühiskonna- või kultuurielus või muus valdkonnas aktiivse inimese pöördumine «Eesti on väärt head presidenti!». Selles rõhutatakse presidendi kohustust lähtuda eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimisest ning vajadust kuulata rahva häält ja seista siiralt demokraatia eest. Teiste seas on pöördumisele alla kirjutanud Valgamaal Põdrala vallas elavad rahvamuusikud Ants ja Triinu Taul.

Allakirjutanute arvates oleks just Mart Helme selline president, kes pealegi orienteerub nii välis- kui sisepoliitikas ning on üles näidanud presidendile kohaseid omadusi. Seetõttu kutsuvad pöördumisele allakirjutanud valimiskogu liikmeid hääletama 24. septembril tema poolt.

PÖÖRDUMINE

Eesti on väärt presidenti, kes täidab Eesti Vabariigi põhiseadust, pidades kõrgeimaks imperatiiviks eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimist läbi aegade.

Eesti on väärt presidenti, kes kuulab rahva häält ja seisab tõemeeli demokraatia eest.

Eesti on väärt presidenti, kes orienteerub nii välis- kui sisepoliitikas.

Eesti on väärt aatelist, julget, ausat, tarka ja elukogenud presidenti.

Me leiame, et suursaadik Mart Helme oleks just selline president, ja kutsume valimiskogu liikmeid toetama tema kandidatuuri.

21. september 2016

Rait Erikson

Indrek Hargla

Markus Järvi

Brad Jurjens

Tajo Kadajas

Indrek Kalda

Helle Karis

Harri Kingo

Raimondo Laikre

Risto Laur

Tiiu Laur

Piia Paemurru

Jüri Pino

Toomas Rull

Emil Rutiku

Sven Sildnik

Tõnu Talve

Ants Taul

Triinu Taul

Jaak Valge

Veiko Vihuri

Lauri Viikna

Varro Vooglaid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles