Tuhanded sõidavad teadmatusest liikluskindlustuseta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduk kustub ajutiselt registrist automaatselt, kui sõiduki eelmine omanik teatab maanteeametile sõiduki võõrandamisest ja omandaja ei ole viie tööpäeva jooksul esitanud taotlust sõiduki oma nimele vormistamiseks.
Sõiduk kustub ajutiselt registrist automaatselt, kui sõiduki eelmine omanik teatab maanteeametile sõiduki võõrandamisest ja omandaja ei ole viie tööpäeva jooksul esitanud taotlust sõiduki oma nimele vormistamiseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Liikluskindlustuse fondi andmetel on Eestis kasutusel tuhandeid liikluskindlustuseta sõidukeid, mida uus omanik liiklusregistris enda nimele vormistanud pole. Fond palub sõidukiomanikel kontrollida kindlustuse kehtivust.

Liikluskindlustuse leping lõppeb sõiduki ajutisel kustutamisel liiklusregistrist. Sõiduk kustub ajutiselt registrist automaatselt, kui sõiduki eelmine omanik teatab maanteeametile sõiduki võõrandamisest ja omandaja ei ole viie tööpäeva jooksul esitanud taotlust sõiduki oma nimele vormistamiseks. Samuti kustutatakse sõiduk automaatselt registrist, kui sõiduk on tagaotsitav.

Liikluskindlustuse fondi (LKF) juhatuse liikme Lauri Potsepa sõnul tuleb teadmatusest liikluskindlustuseta sõitmist liiga tihti ette. «Inimene ostab sõiduki, kuid jätab selle oma nimele vormistamata. Sõiduki eelmine omanik teavitab maanteeametit ning sõiduk kustutatakse registrist ja jääb liikluskindlustuseta. Uus omanik tihti ei teagi, et kasutab registreerimata ja liikluskindlustuseta sõidukit,» tõi Potsepp näite üsna tavalisest olukorrast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles