Intervjuu: Noored kipuvad olema varasemast konfliktsemad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsoopolitseinik Linda Oks kinnitab, et tema suurim mure on vanemate pärast, kel pole aega ja soovi rääkida oma lapsega isegi kõige igapäevasematest asjadest: tunda huvi, kuidas koolis läheb või kellega laps läbi käib, koos midagi toredat ette võtta. See loob eelduse probleemide tekkeks.
Noorsoopolitseinik Linda Oks kinnitab, et tema suurim mure on vanemate pärast, kel pole aega ja soovi rääkida oma lapsega isegi kõige igapäevasematest asjadest: tunda huvi, kuidas koolis läheb või kellega laps läbi käib, koos midagi toredat ette võtta. See loob eelduse probleemide tekkeks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Noorte toimepandud väärtegusid on tänavu politsei Valgamaal registreerinud mullusest vähem. Siiski tõdeb Valga noorsoopolitseinik Linda Oks, et suureks rõõmuks põhjust pole: noortevahelised suhted on teravnenud ja tihti napib vanematel aega oma järeltulijaga piisavalt tegelda – see aga võib olla üks probleemide allikas.

Kui palju on tänavu kaheksa kuuga Valgamaal alaealiste õigusrikkumisi registreeritud ja kas neid on mullusega võrreldes olnud rohkem või vähem?

«Valgamaal on tänavu kaheksa kuuga avastatud 86 noorte väärtegu, eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on see arv 105 teo võrra väiksem. Selline noorte süütegude langustendents on omane ka Valga linnale: eelmisel aastal avastati kaheksa kuuga 89 väärtegu, kuid sel aastal 54.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles