Juhtkiri: Meie kõigi tervise nimel

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval peatas hulk inimesi kokku 35 tervishoiuasutuses üle Eesti tunniks töö, et juhtida tähelepanu probleemidele meditsiini valdkonnas. Teiste seas hõlmas streik ka Valga haiglat, mille ravijuht Kristel Kivisild ütles, et töötajad edastavad seda sõnumit, mis üle riigi kokku lepitud sai: tervishoidu on raha juurde vaja.

Nagu tõdes rahvusringhäälingu uudistesaates Eesti Arstide Liidu peasekretär Katrin Rehemaa, puudutavad tervishoiusüsteemi kitsaskohad meid kõiki. Ei tea me ju keegi, millal meil arstiabi vaja võib minna. Paraku on praegu olukord Rehemaa sõnul selline, et pikkade ootejärjekordade tõttu eriarstide juurde saavad paljud inimesed abi alles siis, kui kiirabi nad erakorralise meditsiini osakonda toimetab.

See tähendab ühelt poolt seda, et tervis, mida õigeaegne arsti juurde pääsemine veel parandada oleks suutnud, on tihti päästmatult rikutud. Teisalt läheb raskelt haigete inimeste ravimine riigile ka kallimaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles