Mart Helme sai Valgamaalt mitu toetusallkirja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eile, 21. septembril esitas 21 valimiskogu liiget Mart Helme Vabariigi presidendi kandidaadiks valimiskogu esimesse hääletusvooru laupäeval, 24. septembril kell 12.

Helme kandidatuuri ülesseadjate seas on ka kaks Valgamaa inimest: Riigikogu liige Uno Kaskpeit ja Puka valla esindaja valimiskogus, sealse volikogu esimees Aleksander Sven Esse.

Lisaks neile andsid Helme ülesseadmiseks oma toetusallkirja Martin Helme, Mart Helme, Raivo Põldaru, Arno Sild, Jaak Madison, Henn Põlluaas, Meelis Aianurm, Tiit Kala, Antti Leigri, Marko Matson, Rein Peedumäe, Toomas Vallimäe, Aivar Anijago, Jüri Kommusaar, Ene Toom, Arno Vares, Heiki Kukk, Anne Kalf ja Sulev Viiron.

Helme on sündinud 31. oktoobril 1949, ta on sünnilt Eesti kodanik ning kinnitanud oma nõusolekut presidendiks kandideerida.

Riigikogu kolmandast voorust kandusid otse valimiskogu esimesse vooru kandidaadid Siim Kallas ja Mailis Reps. Üleeile seadsid 26 valimiskogu liiget üles kandidaat Marina Kaljuranna.

Kandidaadi registreerimiseks nõutavad dokumendid esitab vabariigi valimiskomisjonile üks kandidaadi ülesseadjatest. Kandidaate saab esitada täna, 22. septembril kella 18ni. Vabariigi valimiskomisjon koguneb koosolekule reedel, 23. septembril kell 12, et kandidaadid registreerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles