Allar Jõks kogus poolsada toetusallkirja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Jõks
Allar Jõks Foto: Postimees / Scanpix

50 valimiskogu liiget seadis üles Allar Jõksi kandidatuuri vabariigi presidendi ametikohale.

Ülesseadjate hulgas on 29 omavalitsuste esindajat ning 21 Riigikogu liiget Vabaerakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioonist. Omavalitsustest valitud valimiskogu liikmete hulgas on nii erakondadesse mitte kuuluvaid valimisliitude esindajaid kui ka sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna nimekirjas kandideerinud inimesi.

Teiste seas andsid toetusallkirja Jõksi kandidatuuri ülesseadmiseks mitu Valgamaalt pärit valimiskogu liiget. Need on Riigikogu saadik Priit Sibul, kes on ka parlamendi IRLi farktsiooni esimees, samasse erakonda ja fraktsiooni kuuluv Valga gümnaasiumi vilistlane Marko Mihkelson ja Taheva vallast valimiskokku pääsenud sealse volikogu esimees Hille Tamman.

Allar Jõks ise kinnitas, et kuigi ta mingit numbrilist eesmärki ei seadnud, on tal hea meel, et neid, kes toetusallkirja andsid, on nii palju. «Seda on rohkem, kui Marina Kaljurannal ja Mart Helmel kokku ja seda on rohkem, kui ühelgi kandidaadil õnnestus Riigikogus koguda.»

«Ülesseadjate arvust isegi olulisem on see, et paljud valijamehed on mulle kinnitanud, et kuigi nad allkirja ühel või teisel põhjusel ei ole andnud, hääletavad nad Estonias kindlasti minu poolt. Olen selle toetuse eest tänulik. Teise vooru jõudmiseks on vaja pälvida vähemalt 80 valijamehe usaldus ning need allkirjad ja valimiskogu liikmetelt saadud tagasiside annab kindlust, et see on väga reaalne,» rõhutas ta.

Selleks on Jõksi sõnul oluline, et kõik need valimiskogu liikmed, kes soovivad, et järgmine Eesti president oleks erapooletu ja sõltumatu ning need, kes ei toeta kumbagi kahest Reformierakonna kandidaadist, lähtuksid valimiskasti juures eeskätt südametunnistuse häälest.

Täna tegid ka 19 valimisliitu ühispöördumise, milles kutsuvad valimiskogu liikmeid üles toetama presidendivalimistel Allar Jõksi, kes on korduvalt seisnud kohaliku demokraatia ja valimisliitude eluõiguse eest.

Allar Jõksi kandidatuuri seadsid üles:

Ago Keir

Ain Lutsepp

Aivar Kokk

Aivar Kustavus

Andres Ammas

Andres Herkel

Andres Metsoja

Andres Rõigas

Artur Talvik

Eerik Lumiste

Einar Pärnpuu

Einar Vallbaum

Enn Kirsman

Enno Eilo

Helikar Õepa

Helir-Valdor Seeder

Hille Tamman

Jaanus Põldmaa

Janek Jaansoo

Jorma Õigus

Juhan Parts

Jüri Adams

Jüri Kõre

Jüri Vallsalu

Kalle Muuli

Ken-Marti Vaher

Kert Karus

Krista Aru

Kristo Kesler

Lauri Luur

Madis Kübar

Maidu Varik

Maire Aunaste

Margus Punane

Margus Reinoja

Marko Mihkelson

Mart Nutt

Monika Haukanõmm

Peeter Kiuru

Priit Põdra

Priit Sibul

Raivo Aeg

Siim Kiisler

Tarmo Kruusimäe

Tiit Lääne

Toomas Tõniste

Urmas Paju

Urmas Tartes

Vallo Kappak

Viktoria Ladõnskaja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles