Hans Heinjärv – maaklerist märgikoguja ja laskursportlane

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakleriametit pidav valgalane Hans Heinjärv on tuntust kogunud Valgamaa äriklubi presidendina. Just tema on see mees, kes üle paarikümne aasta tagasi äriklubi käima tõmbas ja siiani selle tegemisi eest veab.
Maakleriametit pidav valgalane Hans Heinjärv on tuntust kogunud Valgamaa äriklubi presidendina. Just tema on see mees, kes üle paarikümne aasta tagasi äriklubi käima tõmbas ja siiani selle tegemisi eest veab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Paljud, kes soovinud kinnisvara müüa või eluaset üürida, on kokku puutunud Hans Heinjärvega, kes üheksa aastat töötanud maaklerina. Eriti oma on ta aga laskesportlaste ja ettevõtjate ringkonnas, olles nende tegemistega seotud mitu aastakümmet.

Kuigi tunnen Heinjärve mitukümmend aastat, oli minulegi üllatus tema märkide kogumise kirg, millega ta on tegelenud juba üle poole sajandi. «Kodus on märke 5550. Kuni 1970. aastani kogusin kõiki märke, kuid hiljem keskendusin teatud seeriatele. Vanavaralaatadelt ostan siiani. Usun, et mõneski märgiseerias on minu kogu Eesti suurimate hulgas. Olen mõelnud, et võiksin lausa näituse korraldada.»

50 aastat on mees tegelenud ka laske­spordiga. «Aktiivne laskesportlane olen siiani ning lisaks olen Valga laskurklubi juhatuses. Võistlen veteranide klassis ning eelmiselgi hooajal tõime mina ja klubi noored Valka mitu medalit,» sõnas Heinjärv. Murekoht on, et klubil pole toetajaid ega ka treeningutingimusi. Siiski on olemas järelkasv, kes vabariiklikelt võistlustelt auhinnalisi kohti toob.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles