Heksagrammi müsteerium lahendatud

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulli küla lähistel metsatukas, kus maapinnal võib näha vaid valle, kraave ja üksikuid lagendike, näeb droonilt ligi 300meetrise läbimõõduga sümmeetrilist heksagrammi ehk kuuskanti.
Rulli küla lähistel metsatukas, kus maapinnal võib näha vaid valle, kraave ja üksikuid lagendike, näeb droonilt ligi 300meetrise läbimõõduga sümmeetrilist heksagrammi ehk kuuskanti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aasta kevadel kirjutas Valgamaalane veidrast metsa joonistatud heksagrammist Rulli lähistel, mille kuju näha vaid aerofotodelt. Kohalikele ja ekspertidele pole selle algupära aga midagi enneolematut.

Ilmselt maakonnalehe loost inspiratsiooni saanud TV3 käis toona lausa kaameratega ligi 300meetrise läbimõõduga kuuskanti uudistamas. Nende tõlgendusest võis välja lugeda, et tegemist võib olla millegi enama kui inimeste kätetööga. Isegi kirgi küttev termin «UFO» kõlas mõneminutilises videoklipis mitu korda.

Sellele vaatamata oli sihtidest, kraavidest ja lagenditest moodustunud kujundil juba enne seda täiesti maine seletus. «Tegemist on veneaegsete õhutõrjerakettide harjutusalaga. Ringidel ja sihtidel olid väga konkreetsed ülesanded: üksuse teenindamine ja lahinguolukorda seadmine, lisaks liikumisteed personalile ja varustusele,» võttis toona asja kokku Valga militaarmuuseumi eestvedaja ja sõja­ajaloolane Meelis Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles