Teadlaste Öö festival tuleb läbi aegade suurim

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste öö Valgas 2009. aastal, kus füüsik Siim Pikker esitles põnevaid füüsika eksperimente.
Teadlaste öö Valgas 2009. aastal, kus füüsik Siim Pikker esitles põnevaid füüsika eksperimente. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Järgmisel nädalal peetav Teadlaste Öö festival on tänavu kõigi aegade suurim, kuna koolid, lasteaiad ja noortekeskused on näidanud väga suurt huvi selles osalemise vastu.

„Kui me eelmisel kümnel aastal oleme vaeva näinud selle nimel, et festival oleks tõsiselt üle-eestiline, siis tänavu saame uhkusega öelda, et me oleme selle saavutanud. Festivaliga on seotud rohkem kui 100 asutust ja ligi 2000 inimest,“ ütles festivali korraldaja Riina Nõupuu pressiteate vahendusel.

26.-30. septembrini toimuv 11. Teadlaste Öö Festival toob sellel aastal kaasa üle 900 teadussündmuse rohkem kui 40 kohas üle terve Eesti. Muuhulgas lööb festivalil kaasa Otepää talispordimuuseum, mis avab kõigile huvilistele oma uksed.

„Lisaks juba traditsiooniks saanud sündmustele, nagu õuekino, laborikülastused või teaduskohvikud, toome sellel aastal huvilisteni rahvusvahelise teaduse stand-up võistluse FameLab, mis toob 30. septembril Ahhaa keskusesse kokku nii noorteadlased kui ka juba päris tuntud professorid,“ lisas Nõupuu.

Festivali tänavuseks peateemaks on teadus ja ulme. Kaaskorraldaja Annika Vesselovi sõnul sai teema valitud põhjusega, et see annab võimaluse keskenduda tulevikule ja teaduse senisele arengule.

„Selle suure ulme taga on väga tihti teadlaste töö ja pühendumus ning just sellele me soovimegi tähelepanu pöörata,“ rääkis ta. „Üks ulmelisemaid teadusharusid, millele sel aastal keskendume, on sünteetiline bioloogia ja Eesti teadlaste panus sellesse. Festivali raames on meil antud valdkonnale pühendatud nii filmiõhtuid kui ka teaduskohvikuid.“

Teadlaste Öö Festivali eesmärk on näidata, et teadus ümbritseb meid kõikjal ning seeläbi innustada noori teadushuvilisi oma eesmärke ellu viima.

Tegemist on mitte ainult Eesti, vaid ka kogu Baltikumi suurima teadusfestivaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles