Kuidas president valimata jäi ...

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna esimeses voorus oli kandidaate viis, moodustus häälte ülelugemisel lauale sedelitest viis kuhja. Neist neli olid üpris võrdsed, Mart Helme toetuseks antud häälte hulk jäi aga tagasihoidlikumaks.
Kuna esimeses voorus oli kandidaate viis, moodustus häälte ülelugemisel lauale sedelitest viis kuhja. Neist neli olid üpris võrdsed, Mart Helme toetuseks antud häälte hulk jäi aga tagasihoidlikumaks. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kui Estonia teatri- ja kontserdimajja jõuan, pole presidendivalimiste esimene hääletusvoor veel alanud. Küll on tunda lausa füüsilist pinget ja ootusärevust.

Arvestades sündmuse erakordsust, olen valmis põhjalikuks turvakontrolliks – nagu mõnes lennujaamas. Aga ei, telefonid, rahatasku ja seljakott tuleb küll valgustuse alt läbi lasta, ent püksirihm jääb oma kohale.

Siis trepist üles – Estonia kontserdisaali poole. Mitte sealt, kus liiguvad valimiskogu liikmed – pean kasutama teist teed, sest see, mis lubatud parlamentäärile, pole lubatud pressile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles