Sangaste veisekari kipub jälle aedikust välja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomade perenaine Laine Saaron ütles, et käib pullide lihakombinaati viimiseks aega kinni panemas võib-olla juba täna. Esiplaanil karja lehm ja pull.
Loomade perenaine Laine Saaron ütles, et käib pullide lihakombinaati viimiseks aega kinni panemas võib-olla juba täna. Esiplaanil karja lehm ja pull. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sangaste vallas nelja aasta eest ulakusi teinud veisekari on viimasel ajal taas omanikul üle jõu käima hakanud.

Viimati kirjutas Valgamaalane Lauküla Küti talu veistest 2012. aasta novembris, kui lehmad käisid võõrastel kinnistutel ja lõhkusid ümbruskonnas silopalle. Toona ütles loomade omanik Laine Saaron, et varem 11pealise karja suurenemine 25ni on õnnetute juhuste tagajärg ning paari aasta perspektiivis jätaks ta alles üks-kaks lehma enda tarbeks. Päris nii siiski pole läinud, kuna ligi neli aastat hiljem on vasikatest, mullikatest, pullidest ja lehmadest koosnev kari 36-liikmeline.

Sangaste volikogu liige ja Valgamaa veterinaarkeskuse peaspetsialist Virgo Roose ütles, et vahepeal olid rahulikumad aastad, kuna talus töötas sulane, kes sai karja ohjeldamisega hakkama. Juunist lõpetas mees aga töö ja aedik ei pea enam karja kinni. «Pühapäeval nähti mõnda looma liikumas väljaspool õiget territooriumi, kaks nädalat tagasi oli kogu kari väljas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles