Kesklinn täitub laadameluga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Liivimaa mihklilaat pakub võimalust veeta perekeskne nädalalõpp Valgas ja soetada piirkonnale eriomaseid kaupu. Laadamelule annavad omanäolisust õpilaste ala ning konkursid ja jõukatsumised. Õhtut sisustab retromuusikaansambel Regatt.

Liivimaa mihklilaat ja pidu leiab aset Valga kesklinnas 1. oktoobril kella 8–16, õhtune tantsupidu koos ansambliga Regatt algab kell 19 Valga kultuurikeskuse ees peotelgis.

Juba traditsiooniks kujunenud Liivimaa mihklilaada on külastajad alati hästi vastu võtnud ning see on saanud Eesti ja Läti kauplejate lemmikpaigaks, kus pakutakse sügisesi aiasaadusi ja mõlema riigi traditsioonilisi laadakaupu, edastas Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Koduleiva- ja koduveinikonkursil on võimalik degusteerida ja hinnata parimaid tooteid ning saada uusi retsepte. Hoogu on juurde saanud kalapüügivõistlus «Valga vingem kalamees», mis sekord kulmineerub kalameeste ja linnaesinduse vahelise köieveoga üle Säde pargi tiigi.

Näha saab rekordmõõdus arbuusi ja kõrgeimat päevalille, avatud on rohevahetusala. Kohal on Ranna Rantšo loomapark ja lustida saab mitmesugustel atraktsioonidel. Väljas on ka Valgamaalase esindus: lehte saab tellida laadahinnaga.

Rahvusvahelise muusikapäeva puhul on aga samal päeval Jaani kirikus ja jaamahoones huvitavad kontserdid. Jaamas esineb ajaloolase ja religiooniuurijana tuntud kontratenor Ivo Posti, teda saadab teorbil Kristo Käo. Kirikus aga musitseerib kaksiklinna muusikakoolide paremik. Mihklilaadale paneb punkti tantsuõhtu kesklinnas ansambliga Regatt, kes esitab 1970.–1980. aastate levimuusika parimaid palasid tänapäevases võtmes.

Valga linna külastab ja linnajuhtidega kohtub Imatra linna delegatsioon Soomest koos linnapea Pertti Lintuneniega. Külalised on avaldanud soovi tutvuda linna korraldatud mihklilaada ja kultuuriprogrammiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles