Ligi poolsada tootjat tõmbab piimatootmise koomale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad laudas.
Lehmad laudas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

46 Eesti piimatootjat esitasid põllumajandude registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) vahendusel taotluse saada Euroopa Liidult toetust, et vähendada eeloleval kolmel kalendrikuul esmatöötlejale tarnitava piima kogust kokku 5,29 miljoni kilogrammi võrra.

Euroopa Komisjoni määrus võimaldab liikmesriikide piimatootjatel saada toetust piimatootmise vabatahtlikuks vähendamiseks, et leevendada kriisi põllumajandussektoris ja vähendada ületootmist. Toetust on võimalus saada tootjal, kel tarnis piima 2016. aasta juuli seisuga ning kavandab kolme kuu jooksul piimatootmise vähendamist võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähemalt 1500 kilogrammi.

Kui piimakogust plaanitakse vähendada üle 50 protsendi või on plaan tootmine lausa lõpetada, siis toetust saab 50protsendilise vähendamise ulatuses ja mitte rohkem. Seetõttu on Eesti tegelik toetusõiguslik vähendamiskogus 4,8 miljonit kilogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles