Teadlaste ööl näeb Venemaa koondise määrdebussi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene koondise määrdebuss
Vene koondise määrdebuss Foto: Monika Otrokova

Juba traditsiooniks kujunenud teadlaste öö festival leiab sel aastal aset 26.–30. septembrini. Sele teema on tänavu teadus ja ulme. Otepääl saab festivali käigus näha Venemaa suusakoondise määrdebussi, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Tänavusel festivalil on luubi all teaduse ja tehnoloogia kiire areng ning selle ulmelised mõõtmed. Teada-tuntud talispordi Mekas Otepääl on sellele teemale lähenetud talvepealinnale väärika tõsidusega. Nimelt saavad kõik huvilised tutvuda 30. septembril Otepää talispordimuuseumi ees Venemaa Föderatsiooni suusakoondise superbussi – määrdebussiga.

«Mõtlesin, et see buss pakub kindlasti laiemat huvi ja palusin Venemaa koondise meistritel meile bussi esitleda,» selgitas talispordimuusuemi juhataja Jana Mae. «Buss läheb lahti suureks töötoaks, milles on 16 töökohta, kohapeal tutvustatakse suuskade tulevikku ja nende hooldamise meetodeid.»

Otepää talispordimuuseum on teadlaste ööl, 30. septembril tasuta avatud kõigile külastajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles