Lüllemäe küla saab kergliiklustee

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu kõnnivad inimesed küla vahel liigeldes maanteel, kus muu hulgas liiguvad tihti suured veokid.
Praegu kõnnivad inimesed küla vahel liigeldes maanteel, kus muu hulgas liiguvad tihti suured veokid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lüllemäe külla on plaanis luua kergliiklustee, mis peaks tõstma liiklusohutust. Kui kõik läheb ootuspäraselt, peaks tee valmima järgmise suve lõpuks.

Maanteeameti Lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal ütles, et amet on tellinud Skepast & Puhkim OÜ-lt Puurina–Lüllemäe–Litsmetsa kõrvalmaantee kilomeetritel 15,15–16,27 asuva Lüllemäe jalgratta- ja jalgtee projekti. Selle eesmärk on muuta jalakäijate ja jalgratturite liikumine mainitud lõigul turvalisemaks.

Taali sõnul selgus vajadus kergliiklustee järele teede ohutuse määramise käigus. "Kõigil Eesti territooriumil asuvatel üleeuroopalisse teedevõrku kuuluvatel teedel on kohustuslik ohutuse määramine. Selle käigus määratakse ka liiklusohtlike kohtade ohutustase ehk selgitatakse välja kohad, kus suurim tõenäosus liiklusõnnetuse juhtumiseks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles