Intervjuu: Paljud valivad töö asemel toetuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavas nendib, et Valgamaal on probleeme nii tööpuuduse kui tööjõupuudusega. Ei saa aga üldistada, et siin pole töökohti.
Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavas nendib, et Valgamaal on probleeme nii tööpuuduse kui tööjõupuudusega. Ei saa aga üldistada, et siin pole töökohti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel aastatel on Eestis töötuse tase oluliselt langenud, Valgamaal püsib see aga maakondadest ühe kõige kõrgemana. Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavas nendib, et miinimumtöötasu peaks olema kõrgem, sest paljud töötud on valinud äraelamiseks sotsiaaltoetused töötamise asemel.

Augustis oli Eestis registreeritud tööpuudus 4,2 protsenti. Valgamaal oli see aga pea kaks korda kõrgem – 8 protsenti. Millest see tingitud on?

«Võrreldes eelnevate aastatega on ka Valgamaal töötuse tase langenud, kuid ületame Eesti keskmist ikkagi suuresti. Üks põhjus on kindlasti tööealise elanikkonna vähenemine maakonnas. Pikaajalised töötud ei rakendu tööle eri põhjustel. Paljudel on tervisest tulenevad põhjused, motiveerivad sotsiaaltoetused, alkoholisõltuvus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles