Juhtkiri: Võitlust tasub jätkata

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile sai Valga maavalitsuses teoks järjekordne kokkusaamine maanteeameti reformide teemal. Üht-teist on kõvemat häält teinud huvigruppide esindajad juba saavutanud. Kui esialgu oli näiteks õhus võimalus liiklusregistri Valga büroo sulgeda, siis juba mõnda aega tagasi teatas amet, et on valmis kolmel päeval nädalas selle uksi siiski lahti hoidma. Samas ei rahulda seegi variant kõiki kohalikke ettevõtjaid – sellest ka eilne kohtumine.

Veel hullem on olukord riiklike sõidueksamitega. Kui seni oli teada ameti plaan, mille kohaselt saaks aastast 2018 eksamit anda vaid kuues linnas, siis eilsel kohtumisel maanteeameti juhiga selgus, et asi on keerulisem ja ehk ka kentsakam. Nii saavad teatud koolides – Valgamaa puhul näiteks kutseõppekeskuses – õppijad edaspidigi eksameid Valgamaal teha, teised mitte.

Kas see ikka on õiglane? Mitu eilsel kohtumisel osalenut leidsid, et mitte: pigem on tegu sedavõrd suure ebaõiglusega, mis lausa õiguskantsleri sekkumist nõuab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles