Korteri veearvestit enam taatlema ei pea

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veearvesti
Veearvesti Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sellest nädalast kehtima hakanud majandus- ja taristuministri määrusega muutusid mõõtevahendite taatluskehtivusajad ning teatud juhtudel kaotati taatluskohustus.

Tehnilise järelevalve ameti teatel on taatluskohustusest vabastatud kaaluvihid, mõõtesilindrid ja mahumõõdud, korterite veearvestid, mõõtetrafod, pindalamõõtemasinad, manomeetrid, mootorsõidukite heitgaaside suitsususe mõõturid, tihedusmõõturid ja termomeetrid ning vererõhumõõturid. Taatluskohustuse puudumisest hoolimata saab kõiki mõõtevahendeid kalibreerida, et veenduda nende korrasolekus.

Seoses taatluskohustusest vabastamisega ei saa eespool loetletud mõõtevahenditele enam taotleda Eesti siseriikliku mõõtevahendi tüübikinnitustunnistust.

Gaasiarvestite taatluskehtivusaeg muutus piiramatuks ja gaasi leppekoguse mõõturite taatluskehtivusaeg pikenes kaheksale aastale.

Soojusarvestite ja vee-ettevõtjate veearvestite taatluskehtivusaeg pikenes viiele aastale. Elektrienergiaarvestite taatluskehtivusajad ühtlustusid elektroonsete arvestite puhul 12 ja elektromehaaniliste puhul 16 aastale. 1., 2. ja 3. klassi mõõdulintide ja joonlaudade taatluskehtivusaeg muutus piiramatuks ning D- ja S-klassi ning loodmõõdulintide taatluskehtivusaeg pikenes neljale aastale. Mõõterataste taatluskehtivusaeg pikenes kolmele aastale.

Muutunud on ka taatluskohustuslike mõõtevahendite kasutusalad, mille kohta täpsem info on kättesaadav Riigi Teatajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles