Riik toetab omavalitsusi jäätmete alal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne jäätmeliigi kallile vastuvõtuhinnale vaatamata pakub Valga jäätmejaam kohalikele elanikele olulist võimalust tekkinud prügist ja jäätmetest ausal teel lahti saada.
Mõne jäätmeliigi kallile vastuvõtuhinnale vaatamata pakub Valga jäätmejaam kohalikele elanikele olulist võimalust tekkinud prügist ja jäätmetest ausal teel lahti saada. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Täna on Riigikogus esimesel lugemisel jäätmeseaduse ja keskkonnatasude seaduse muutmise eelnõu, millega riik toetab kohalike omavalitsuste jäätmehoolduse arendamist 2,2 miljoni euroga aastas.

«Siiani on jäätmehoolduse arendamist toetatud olmejäätmete prügilatesse kuhjamise eest makstavast saastetasust, aga kuna tänapäeva Eestis ladestatakse alla 7% tekkinud segaolmejäätmetest, on ka saastetasu kokku kuivanud ning ilmselt kuivab veelgi,» selgitas keskkonnaminister Marko Pomerants.

Toetus jaotatakse vastavalt kohalikus omavalitsuses registreeritud majapidamiste arvule, aastal 2017 on toetus ligi 2,9 eurot aadressiobjekti kohta. Toetus on sihtotstarbeline ehk seda saab kasutada ainult jäätmehoolduse arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles