Pika ajalooga apteek jätkab tegutsemist

, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lagle Tikk on Harglas apteeker olnud 18 aastat ning tunneb heameelt, et on suutnud teenust külarahvale siiani pakkuda. Rohupoe sulgemise plaane pole naisel veel mõttesse tulnud.
Lagle Tikk on Harglas apteeker olnud 18 aastat ning tunneb heameelt, et on suutnud teenust külarahvale siiani pakkuda. Rohupoe sulgemise plaane pole naisel veel mõttesse tulnud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mitte iga küla ei saa öelda, et neil on oma apteek ja apteeker, Hargla küla aga küll. Esimesed ametlikud teated sealse apteegi kohta pärinevad lausa aastast 1896. Praeguses hoones tegutseb rohupood 1927. aastast.

Seda võib pidada üheks vanimaks pidevalt tegutsenud maaapteegiks Eestis. Praeguse rohukaupluse omanik on proviisor Lagle Tikk, kes sattus Harglasse elama ja tööle pärast kõrgkooli lõpetamist 1988. aastal. «Ülikoolis lõpetasin farmaatsia eriala ja mind suunati tööle Hargla apteeki.» Kõigepealt jäänud talle külast meelde sirelite rohkus.

«Harglasse kolisime abikaasa ja väikese pojaga. Külarahvaga harjumine võttis tükk aega, ega nii lihtsalt omaks ei tunnistatud.» Rakvere kandist pärit naisele polnud kerge saada sotti Võru murdest. «Nüüdseks on mind omaks võetud ja Võru murdegi olen selgeks saanud,» rääkis 54aastane Tikk muheldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles