Oodata on huvitavaid linnuelamusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju on linnuvaatluspäevadel osalejad tavaliselt näinud ka rasvatihaseid.
Palju on linnuvaatluspäevadel osalejad tavaliselt näinud ka rasvatihaseid. Foto: Kunnar Rüsülainen

Laupäeval ja pühapäeval on traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad EuroBirdwatch, kus igal aastal osaleb ka Eesti. Sellega pööratakse tähelepanu lindude sügisrändele ja meid ümbritsevale linnurikkusele.

Kuna meil on just praegu käimas väga aktiivne lindude ränne, on Eesti ornitoloogiaühingu hinnangul oodata huvitavaid linnuelamusi. Osalemiseks tuleb neil päevil vaid enda ümber lahtiste silmadega ringi vaadata. Näiteks jälgida, kes koduaias tegutsevad, minna lühemale või pikemale linnuretkele või osaleda juhendajaga linnuvaatlusel Tartu-, Harju- või Pärnumaal.

Eesti ornitoloogiaühing palub nähtud liigid ja lindude ligikaudse arvu kirja panna ning võimalusel edastada

neile andmed kiirkokkuvõtete tegemiseks juba 2. oktoobril hiljemalt kell 15 ornitoloogiaühingu kodulehel oleva ankeedi abil. Lõpliku kokkuvõtte tegemiseks ootab ühing vaatlustulemusi 5. oktoobriks, siis võib neid saata ühingule ka postiga.

Vaatluspäevade kiirtulemused avaldab ühing pressiteatena 2. oktoobril hiljemalt kell 20, lõplikud tulemused oktoobri teise nädalala algul.

Rahvusvahelised linnuvaatluspäevad leiavad aset 23. korda. Seda korraldab ülemaailmne linnukaitseühendus BirdLife International, Eestis koordineerib tegevust Eesti ornitoloogiaühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles