Aasta õpetaja selgus 36 kandidaadi seast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa aasta õpetaja 2016 Tiiu Hain
Valgamaa aasta õpetaja 2016 Tiiu Hain Foto: Kaja Mõts/Valga maavalitsus

Täna, 30. septembril kuulutati Ala põhikoolis välja Valgamaa aasta õpetaja. Tiitli pälvis Valga linna lasteaiaõpetaja Tiiu Hain, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Valga lasteaia Buratino juhtkond ja hoolekogu, kes Tiiu Haini kandidatuuri esitasid, iseloomustasid teda kui õpetajat, kes on loov, mänguline, järjepidev, laste individuaalsust arvestav ning põhjalik.

Hain on avalikult esinenud Valga linna poolt korraldatud metoodikapäeval ja koolitanud ka teisi maakonna lasteaiaõpetajaid. Õpetaja Tiiu rühm oli esimeste seas Valgamaal, kes alustasid MTÜ Lastekaitse Liidu projekti „Kiusamisest vaba lasteaed“ pilootrühmana. Antud metoodikat on ta tutvustanud üle-eestiliselt.

„Lisaks igapäevasele tööle lastega panustab ta aktiivselt lasteaia arendus-ja juhtimistegevusse. Näiteks on temapoolne arvestatav panus lasteaia õppekava täiendamisel ning lasteaia kodukorra koostamisel,“ on öeldud iseloomustuses.

Keskkonnainvesteeringute Keskusele keskkonnaharidusliku projekti kaasabil on ta välja töötanud loodusharidusliku õppematerjali, mida jagati ka teistele lasteaedadele. Tiiu Hain on töötanud Valga lasteaias Buratino 22 aastat .

Valga maavanem Margus Lepik, Valgamaa haridustöötajate ametiühingu liidu esimees Sille Allik ja Valgamaa Omavalitsuste Liidu esimees Agu Kabrits võõrustasid pidulikul õhtusöögil saabuva õpetajate päeva puhul maakonna pedagooge. Üritusel tunnustai kõiki aasta õpetaja konkursil esitatud õpetajaid ning tutvustati ka maakonna uusi haridustöötajaid.

Pidulikul õhtusöögil pakkusid muusikalist naudingut Ivo Linna ja Anti Kammiste.

Aasta õpetaja tiitlile esitati 36 nominenti:

Jaan Uudelt

Jaana Mihailišina

Eve-Rita Peet

Jane Talvik

Jelena Nilendere

Kairi Voode

Kristina Ploom

Krista Hansen

Külle Viks

Lisel Helbrodt

Airi Korbun

Maarja Raud

Mai Jõgi

Maret Lill

Maria Sikk

Oksana Avramenko

Evi Oherjus

Tiie Jaaniste

Eva Kosk

Riina Järlik

Siiri Põldsaar

Age Ruuse

Svetlana Kuzmenko

Kaidi Palmiste

Tiina Kukk

Tiiu Hain

Urve Naha

Anne Õunapuu

Triinu Jänes

Viivi Kuus

Carmen Põldsalu

Anneli Vetka

Ene Must

Hille-Made Varul

Ülle Tomson

Lii Peterson

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles