Sada ettevõtjat räägib kooliõpilastele enda edulugusid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl tegutseva vineeritehase UPM-Kymmene juht Ando Jukk
Otepääl tegutseva vineeritehase UPM-Kymmene juht Ando Jukk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval algava ettevõtlusnädala jooksul külastab koole sada ettevõtjat ja tippjuhti, kes jagavad õpilastega oma lugu ja kutsuvad neid karjäärivalikuid tehes kaaluma ka varianti hakata ise tööandjaks. Edukaid on oodata ka Valgamaa koolidesse.

Algatus "Ettevõtlikkus kooli" toimub teist aastat ja koolide huvi ettevõtjatest külalislektorite vastu on väga suur, soovi oma õpilastele ettevõtjaid tutvustada avaldas üle saja kooli.

Nii näiteks külastab teisipäeval Pühajärve põhikooli UPM-Kymmene Otepää AS tegevjuht Ando Jukk ja reedel Valga gümnaasiumit ja Valga Põhikooli agentuuri La Ecwadori omanik ja endine Eesti Reklaamiagentuuride Liidu president Heily Aavik.

Üle Eesti lähevad koolidesse esinema veel sellised tuntud ettevõtjad ja tippjuhid, nagu Rober Kitt Swedbankist, Ago Soomre Haapsalu Uksetehasest, Markus Villig Taxifyst, Maire Milder Baltikast, Jaan Pillesaar Helmesest, Priit Alamäe Nortalist, Heiti Hääl Alexelast ja paljud teised. Osalejate nimekirja saab vaadata leheküljelt www.mystory.ee

Tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul vajab Eesti ettevõtlikke inimesi ja parim võimalus noortesse sellist suhtumist süstida on isikliku loo rääkimine, seejuures kartmata tunnistada ka raskusi ja eksimusi.

"Kogenud ettevõtjate isiklik praktiline kogemus erinevatest situatsioonidest ja tegevusvaldkondadest on väga väärtuslik. Selle jagamine laia ringi noortega mõjub loodetavasti inspireerivalt nii õpilastele kui ka ettevõtjaile endile. Ja kuigi kõigist ei saa ettevõtjaid – ja ei peagi saama –, siis ettevõtlik ellusuhtumine tuleb kasuks kogu elu jooksul," ütles Tamsar.

Algatus "Ettevõtlikkus kooli" toimub tööandjate keskliidu, Teenusmajanduse Koja, EAS-i, Tuleviku Kooli sihtasutuse, Startup Estonia ja KredExi koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles