Valgamaa noored genereerisid äriideid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. septembril toimus Valgamaa teise noorte ettevõtluskonkursi «Nupp nokib» avasündmus – noorte loovuskoolitus
29. septembril toimus Valgamaa teise noorte ettevõtluskonkursi «Nupp nokib» avasündmus – noorte loovuskoolitus Foto: SA Valgamaa Arenguagentuur

Neljapäeval, 29. septembril toimus Valgamaa teise noorte ettevõtluskonkursi «Nupp nokib» avasündmus – noorte loovuskoolitus.

Harald Lepiski läbiviidud loovuskoolitusel osales 118 noort kaheteistkümnest Valgamaa koolist. Koolituse peamine eesmärk oli äriideede genereerimine loodavate mini- ja õpilasfirmade tarbeks.

Noorte ideede arendamisele kaasaaitamiseks planeeritakse korraldada koolitused tootearendusest, turundusest ning brändimisest, samuti pakutakse juhendajate tuge õpilasfirmade käivitamiseks. Konkursi kolmele võitjale on auhinnaks rahaline preemia.

Ettevõtluskonkursi korraldaja Anneli Kattai sõnul on konkursi eesmärgiks noorte aktiivsuse suurendamine.

«Läbi mini- ja õpilasfirmade on noortel võimalik teha tutvust reaalse ettevõtlusega ning saada tootmis- ja  turunduskogemus. Lisaboonusena saavad maakonna eri piirkondade noored omavahel kokku, saavad osaleda suurtel laatadel ja näha, millega tegelevad noored ka mujal Eestis. Auhinnafondi abil soovime anda noortele võimaluse oma firma või toodete arendamiseks,» selgitas ta.

Eelmisel aastal võitis konkursi Valga põhikooli minifirma Illuminati, kes pärjati ka Junior Achievement Eesti ja EBS gümnaasiumi korraldatud teisel Eesti minifirmade võistlusel esikoha. Samuti olid tublid Hargla kooli noored, kes samal võistlusel saavutasid minifirmaga Slimer teise koha.

Innustatuna õpilasfirmade edust Valgamaal viib Valga maavalitsus läbi projekti, mille raames tutvustatakse õpilasfirmade võimalusi ka Moldova noortele.

Konkurssi korraldab arenguagentuur ja rahastab Valgamaa Omavalitsuste Liit Euroopa Liidu toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles