Valgamaa oli ilmarindel tubli keskmine

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavari ühes: ilmateenistuse teatel tuleb pühapäev vihmane.
Vihmavari ühes: ilmateenistuse teatel tuleb pühapäev vihmane. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Nüüd kui sügis on juba kümmekond päeva kestnud, on paras aeg teha tagasivaade möödunud suvele. Kui eestimaalastele tundub, et suvi oli kehvpoolne, siis ilmavaatluste andmed näitavad, et oli küll väga sajune, kuid siiski normist soojem.  

Sademete rohkuse poolest oli tänavune suvi teisel kohal alates 1961. aastast, suve keskmine sajusumma oli 318 mm, mis on kõvasti üle keskmise (norm 224 mm), kolmest suvekuust oli kõige kuivem küll juuli, sajusummaga 78 mm, siiski oli ka see normist (72 mm) kõrgem. Kõige sajusem oli august, mil Eesti keskmine sajusumma oli 133 mm (norm 83).

Kõige nutusem oli olukord Narvas, kus sadas kogu suve jooksul normist poole rohkem, ehk 503 mm,  Narvas oli ka kõige rohkem sajupäevi - sadas 68 protsenidl päevadest. Kõige kuivemas kohas, Pakril, sadas suvel maha 153 mm sademeid, mis oli normist tunduvalt vähem. Kõige vähem sajupäevi oli Ristnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles