Valga linn paneb ettevõtluse arengule õla alla

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuhid laveerimas Saviaugu tänava kuumaastikul. Liiklus tänaval on tihe – kümne minuti jooksul läbis lõigu kümmekond autojuhti.
Autojuhid laveerimas Saviaugu tänava kuumaastikul. Liiklus tänaval on tihe – kümne minuti jooksul läbis lõigu kümmekond autojuhti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavolikogu otsustas reedesel istungil garanteerida ettevõtlusalade tugitaristu kaasajastamise projekti jaoks omafinantseeringu, mis aitab kaasa Valga linna ettevõtlusalade arengule ja ettevõtluskeskkonna parendamisele.

30. septembril toimunud Valga Linnavolikogu istungil toetati Valga linnavalitsuse poolt esitatud volikogu otsuse „Projekti „Valga linna tööstus- ja ettevõtlusalade avaliku tugitaristu kaasajastamine" omafinantseeringu garanteerimine ja volituste andmine" eelnõud, millega tagatakse omafinantseering 2017 ja 2018. aastate eelarvest kuni 500 000 euro ulatuses.

Projektitaotlus esitatakse järgmisel aastal piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetusmeetme taotlusvooru. Projekti kogumaksumuseks planeeritakse 1,5 miljonit eurot, millest 1 miljon eurot moodustab toetus, mis on kooskõlastatud Valga maakonna piirkondade konkurentsivõime tugevdamise tegevuskavas ning kuni 500 000 eurot planeeritakse omafinantseeringuks.

„Ettevõtlusalade vajavad kaasajastamist ning lähtudes ettevõtjate vajadustest soovime parandada nende ligipääsutingimusi. Loome seeläbi nii juba olemasolevatele ettevõtjatele paremad tingimused nende tegevusele kui ka muudame tööstusalad atraktiivsemaks uutele investoritele, mis võimaldab kastavata ettevõtjaid ja luua uusi töökohti," sõnas linnapea Kalev Härk.

Projekti käigus soovitakse renoveerida tööstus- ja ettevõtlusaladele ligipääsuteed Väike-Laatsi tööstusalal Saviaugu tänav ja välja ehitada Viadukti ja Pika tänava ristmik, Priimetsa tööstusalal Petseri tänav ja Metsa tänav ning võimalusel panustatakse Rükkeli tööstusala ligipääsuvõimaluste parandamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles