Valga Jaani kirikusse murti sisse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud on kahe akna klaasid - peasissepääsust vasakul ja paremal.
Lõhutud on kahe akna klaasid - peasissepääsust vasakul ja paremal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva õhtupoolikul avastati, et järjekordselt on üsna brutaalsel moel sisenetud Valga Jaani kirikusse. Verejälgede põhjal saab otsustada, et vandaaltseja sai akent lõhkudes viga.

Valga kiriku organist Jüri Goltsov, kes pühapäeval kohapeal käis, sõnas, et kuritegu pandi toime laupäeval. "Laupäeva õhtul kella 18.40 paiku avastas abipolitseinik lõhutud aknad kiriku sissekäigu mõlemal pool ja teavitas sellest politseid. Sissetungimine fikseeriti korrakaitsjate poolt ja eks nüüd tuleb kirikul tegeleda tagajärgedega."

Goltsov sõnas, et nii nagu eelmisel korral septembri alguses, ei olnud ka seekord kirikus midagi lõhutud ega esmapilgul ka minema viidud. Lõhkumisjäljed jäljed näitasid, et ilmselt oli sisenetud ühest aknast ja väljutud teisest aknast. Vandaalitseja(d) olid end sisse murdes ka vigastanud, nii akna juures kui kiriku puitpõrandal oli näha verejälgi.

"Meele teeb kurvaks see, et kahju akna parandamise kulude näol on üsna suur, kuna tegemist on sama aknaga, mis lõhuti ka septembris ja just hiljaaegu parandati," lisas organist.

Eriti kummaliseks muudab juhtumi asjaolu, et veel kella kolme paiku päeval oli kirikus rahvast ning toimus kontsert Rahvusvahelise muusikapäeva puhul, kus esinesid Valga ja Valka muusikakoolide õpilased ja õpetajad. Lisaks oli kesklinnas Liivimaa mihklilaadaga seoses tavapärasemast rohkem liikumist. Seega pidi kuritegu toime pandama üsna avalikult, nii-öelda päise päeva ajal.

Möödunud kuul oma valmimise 200. aastapäeva tähistanud Jaani kirikusse murti sarnasel moel sisse ka 7. septembril, ka tol korral ei olnud peale akende midagi lõhutud.

Kui keegi märkas laupäeva õhtupoolikul Jaani kiriku juures kahtlast tegevust, võiks sellest teada anda politseile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles