Teadlaste öö tõi Otepääle suusakoondise superbussi

Paul Poderat
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. septembril külastas Otepääd Venemaa Föderatsiooni suusakoondise superbuss. Huvilised said uudistada bussi sisemust ja tasuta külastada talispordimuuseumit.

Otepää talispordimuuseumi juures sai möödunud reedel Teadlaste Öö Festivali raames, mis toimus 26.–30. septembrini, näha Vene Föderatsiooni suusakoondise määrdebussi. Buss, mis käib lahti suureks töötoaks, on lahtipakituna 60 ruutmeetrit. Selle lahtipakkimiseks tööasendise kulub aega umbes 30-50 minutit. Määrdebuss on varustatud seitsme lauaga ehk 14 töökohaga suuskade hooldamiseks. Töökohad on varustatud tõmbekappidega ja muu vajaliku varustusega ning määrimisseadmetega. Bussis on suusahooajal ligikaudu 1000 suusapaari. Ootamatuseks olukordadeks on lisaks ka generaator.

Bussijuhi, kunagi kehalise kasvatuse õpetajana töötanud eestlase Aivar Paasi sõnul on bussil ka mõned miinused. Näiteks soojustamata põrand ja kuna põrand on metallist, siis on see talvel lumega libe. Plussina toob ta jällegi välja, et näiteks Norra suusabussiga võrreldes on bussi katus kaetud spetsiaalse libisemiskindla materjaliga, mis tagab ohutuse, kui enne bussi kokkupakkimist on vaja katuselt lund maha lükata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles