Juhtkiri: Haridustee algab lasteaiast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sellel nädalal on taas suurema tähelepanu all õpetajad. Ja mitte ainult need, kes üldhariduskoolides teadmisi jagavad, vaid kõik, kes seda mingis vormis teevad: lasteaiast kutseõppeasutusteni.

Siiski oleme harjunud sellega, et tunnustust pälvivad eelkõige üldhariduskoolide pedagoogid. Ka aasta õpetaja tiitel on seni Valgamaal ikka läinud mõnele tublile kooliõpetajale. Tänavu sai aga aasta õpetajaks Valga lasteaia Buratino Krõlli rühma õpetaja Tiiu Hain. Nii tema kui Buratino juhataja Merle Kaare sõnul oli tiitel suur üllatus – nad ei osanud oodata, et see tuleb alushariduses töötavale õpetajale.

Kindlasti tuli tiitel teenitult. Igapäevatöö kõrvalt on ju Hain esinenud Valga linna korraldatud metoodikapäeval ja koolitanud ka teisi maakonna lasteaiaõpetajaid. Tema rühm oli esimeste seas Valgamaal, kes alustas Lastekaitse Liidu kiusamisvaba lasteaia pilootrühmana. Seda metoodikat on ta tutvustanud üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles