Karula mahlatootjatel pea plaane täis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula vallas Vähero külas on end sisse sättinud Raido Õis ja Sigrid Rüütli, kes alustasid selle aasta suvel ettevõtlusega. 5. juulil asutatud Karula Mahlad OÜ on tänaseks pudelitesse villinud üle 300 pudeli mustikamahla.
Karula vallas Vähero külas on end sisse sättinud Raido Õis ja Sigrid Rüütli, kes alustasid selle aasta suvel ettevõtlusega. 5. juulil asutatud Karula Mahlad OÜ on tänaseks pudelitesse villinud üle 300 pudeli mustikamahla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolm kuud tegutsenud Karula mahlatootjad on turule paisanud esimese partii omatoodetud mustikamahla. Noortel ettevõtjatel on pea plaane täis ning peagi on oodata lisa – õuna- ja mustasõstramahla.

30aastane Raido Õis ja 38aastane Sigrid Rüütli koos viieaastase lapsega seadsid end Karula vallas Vähero külas sisse aasta aega tagasi. «Siia tulime Soomest, kus elasime neli aastat. Mina olin toiduainetetööstuses tehnik-operaator ja elukaaslane töötas koristajana. Enne seda elasime Tallinnas. Mina olen elupõline linlane,» rääkis majaperemees.

Soomes töötades oli mehel võimalus iga päev mahla juua ja kui talle üks tuttav rääkis, et viinamarjad, mida Põhjamaadesse imporditakse, pidavat sisaldama mürkaineid, ei tahtnud ta enam neid süüa. «Kuna mulle viinamarjad endale väga meeldivad, tekkiski mõte: miks mitte neid ise kasvatada ja ka mahla teha,» rääkis Õis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles