Kogu Eestile on antud tormihoiatus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ilmateenistus andis kogu Eestile esimese taseme tormihoiatuse. See tähendab, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik. Arvestada tuleks sellega eelkõige nendel, kelle tegevus on ilmast mõjutatud. Samuti tasub jälgida edasist ilmaprognoosi. Praeguste ennustuste kohaselt võib rannikul kirdetuule tugevus olla üle 20 m/s.

Valga maakonnas tugevneb ilmateenistuse prognoosi kohaselt täna, 4. oktoobri õhtul kirdetuul puhanguti kuni 15 m/s. Homme hommikul aga võib kirdetuul tugevneda puhanguti kuni 18 m/s.

Skandinaavia kohal on praegu võimas kõrgrõhkkond, mis haarab enda alla nii Soome kui Läänemere ümbruse. Samal ajal muutub Ukraina kohal olev madalrõhkkond aktiivsemaks ja laieneb põhja poole. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile, kus mõlema jõulise surve tõttu ongi tuul tugev. Saju võimalus on eelkõige Soome lahe ääres ja ka saarte rannikualadel. Kirdevoolus saabuv õhumass on võrdlemisi külm.

Kolmapäeva öösel sajab mõnes kohas vihma. Päev on enamasti sajuta ning Peipsi järve äärest vööndina üle Eesti kesk- ja edelaosa kujuneb selgema taevaga ala. Põhja- ja Lõuna-Eestis võib madal pilvekiht püsima jääda. Õhutemperatuur on öösel 4–7, meretuulega rannikul kuni 10, päeval 8–11°C.

Neljapäeval õhumasside vastasseis püsib, kuid kõrgrõhkkond saavutab väikese ülekaalu. Saju võimalus jääb alla 25%. Kirdetuul on öö hakul veel väga tugev, siis annab pisut järele, kuid ilm on ikka tuuline. Õhutemperatuur on öösel 2–7°C, meretuulega rannikul jääb 10°C piirimaile, päeval on sooja 7–11°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles