Torm tõi korrektiive ka õpetajate päeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikool Sihval
Pühajärve põhikool Sihval Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tugev tuul on üle Eesti põhjustanud hulga elektrikatkestusi. Kella poole kuue ajal oli Elektrilevi katkestuste kaardi andmetel üle riigi rivist väljas 35 alajaama ja elektrita 1065 tarbijat. Kõige enam oli rikkelisi majapidamisi Pärnumaal (275) ja Jõgevamaal (225).

Valga maakond oli elektrita majapidamiste poolest kolmandal kohal. Elektrita oli 151 majapidamist ja viis alajaama kokku neljas omavalitsuses. Kõige hullem oli olukord Põdrala vallas, kus elektrita oli viiendik tarbimiskohtadest – kokku 106 majapidamist. Taheva vallas oli elektrita majapidamisi 23, Puka vallas 21 ja Palupera vallas üks. Seejuures oli Puka vald ainus, kus rivist oli väljas kaks alajaama.

Päeva jooksul on aga elektrikatkestusi olnud märksa enam. Näiteks oli veel veidi enne poolt kuut elektrita 29 majapidamist Otepää vallas.

Seejuures nurjas elektrikatkestus ka õpetajate päeva tähistamise Pühajärve põhikoolis. «Meil oli täna tõeline õpetajate päev. Oli voolukatkestus ja kell 11.45 lõppes koolipäev õpilastele,» ütles kooli direktor Miia Pallase.

Samas kinnitas ta, et tähtpäev pidamata ei jää. «Järgmise nädala kolmapäeval toimub niinimetatud kordusõpetajate päev, kui 9. klassi õpilased on õpetajateks.»

Kella 17 paiku oli tuul Valgamaal juba üpris nõrgaks jäänud. Kirdetuule kiirus oli 6 m/s, puhangud ulatusid kuni 11, 1 m/s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles