Sõidueksamite võimalus Valgas võib siiski alles jääda

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti peadirektor Priit Sauk kohtus Valgamaa ettevõtjatega ja poliitikutega septembri lõpus. Kuigi ta tookord ameti seisukohti jõuliselt kaitses, jäädi sõidueksamite küsimuses eriarvamusele ning nüüd on amet valmis sammukese tagasi astuma.
Maanteeameti peadirektor Priit Sauk kohtus Valgamaa ettevõtjatega ja poliitikutega septembri lõpus. Kuigi ta tookord ameti seisukohti jõuliselt kaitses, jäädi sõidueksamite küsimuses eriarvamusele ning nüüd on amet valmis sammukese tagasi astuma. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vastuhakk maanteeameti reformikavale on viinud ameti järeleandmiseni. Plaane muudeti, nii et luuakse küll ühtne eksamikeskus, kuid sõidueksameid hakatakse vastu võtma kõigis maakonnakeskustes.

Pärast suviseid kohtumisi omavalitsuste esindajate ja ettevõtjatega otsustas maanteeamet oma reformikavas sisse viia muudatused. Eestile luuakse ühtne eksamikeskus, mis hakkab järgmisel aastal vastu võtma eksameid maakonnakeskustes, eksamineerijad teevad selleks väljasõite.

Valgas oli kohtumine maanteeameti esindajatega septembri lõpus, kus ameti peadirektor Priit Sauk tutvustas reformikava, mis nägi ette maanteeameti Valga büroo tööaja lühenemise ja riiklike sõidueksamite vastuvõtmise võimaluse kadumise Valgas. Arutelu kujunes üsna sõjakaks, takerdudes ettevõtjate ja omavalitsusjuhtide vastuseisu taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles