Ettevõtjate hommikusöögil arutleti Valga tuleviku üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnapea Kalev Härk.
Valga linnapea Kalev Härk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Traditsioonilisel ettevõtjate hommikusöögil arutleti Valga tuleviku üle mõeldes nii sellele, kuidas kasutada paremini linnaruumi kui ka linna tulevaste arendusplaanide üle. Esinesid Valga linnapea Kalev Härk ning Swedbanki esindus.

Valga linnapea tutvustas ettevõtjatele augustis läbi viidud küsitluse tulemusi ning rääkis linna lähiaastate arenguplaanidest.

„Kõige olulisemad ja suuremad arendustööd on Valga vanalinna kvartali ja Valga-Valka piiriala arendamisega seotud uued projektid, millega muudetakse kesklinn elanikele ja ettevõtjatele atraktiivsemaks," rääkis Kalev Härk. „Lisaks on järgmisel aastal on plaanis rekonstrueerida täielikult Võru tänav ning plaanime korrastada Tartu tänava. Kindlasti jätkame kõnniteede olukorra parandamist ja soovime leida püsiva lahenduse ka Tartu ja Pika tänava ristmikule selliselt, et see oleks ohutu kõigile liiklejatele."

Ettevõtjate üks murekoht on ka lisaraha kaasamine oma ettevõtte laiendus- ja arendustegevustesse, sest ühelt poolt on Valga piirkonnas raske saada laenu, aga teisalt on vähenemas ka isiklik kontakt pankadega.

Swedbanki esindajad kinnitasid osalejatele, et panga eesmärgiks on muuta elu Tallinnast väljaspool paremaks ning oma soovi olla ettevõtjatele partner nende tegevuste ja eesmärkide täitmisel.

Ettevõtjate ja hommikusöök on tegemist traditsiooniline ettevõtmine, mis ellu kutsutud linnavalitsuse poolt sooviga kaasata kohalikke ettevõtjaid linna arendamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles