Ettevõtjatele on Valga linna maine ja kuvand oluline

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linn. Vaade Valkas asuvast kirikutornist.
Valga linn. Vaade Valkas asuvast kirikutornist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõtjate hommikusöögil tutvustati augustis Valga linna ettevõtjate seas läbi viidud küsitluse tulemusi Valga linna suurematele ettevõtjatele. Küsitlusega kaardistati ettevõtjate ootused ja soovid üldplaneeringu ja arengukavaga, aga ka eri projektidega seoses.

Küsitluse tulemusel selgus, et Valga linnas tegutsevad ettevõtjad peavad oluliseks oma tegevuse seisukohalt linna mainet ja kuvandit. Nende arvates on peamised linna maine ja atraktiivsuse kujundajad linnaruumi atraktiivsus ja linnas tegutsevad ettevõtted, aga ka linnas toimuvad üritused ja meediakajastus.

Küsitlusega uuriti veel ettevõtjate seisukohti teisteski valdkondades: tööjõud, asukoht, laienemisplaanid ja koostöö.

Ettevõtjad tõdesid, et tööjõu kättesaadavusega esineb probleeme, mis on peamiselt seotud just noorte vähesusega tööturul ning tööotsijate kvalifikatsiooni mittevastavusega ettevõtte vajadustele. Oma asukohta peavad enamus ettevõtjad heaks ning majandustegevust soodustavaks, kuid teisalt leitakse, et just ruumikitsikus saab sageli arengu- ja laienemistakistuseks, mis on seotud mitmete teguritega sh seotus asukohaga või finantsvahendite puudumisega, aga ka kesine taristu seisukorraga.

Linna maine ja kuvandi osas peetakse selle arendamisel ja hoidmisel oluliseks nii laiemalt linna mainekujundust läbi ürituse, kuid leitakse, et oluline on pöörata tähelepanu atraktiivse ja meeldiva linnakeskkonna ja -ruumi arendamisel kuni detailideni välja.

„Mul on hea meel tõdeda, et üldiselt on ettevõtjad Valga linna ettevõtluskeskkonnaga rahul ning soovivad üha tihedamat koostööd linnavalitsusega," kommenteeris linnapea Kalev Härk. Ta lisas, et uuringu tulemusi saab kasutada Euroopa Liidu vahendite täpsemaks suunamiseks. "Ühelt poolt saime teada millised on ettevõtjate ootused, kuid teisalt saime ka kinnitust, et linnavalitusel ja ettevõtjatel on ühine nägemus Valga arendamisel."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles