Pühajärve koolipere valmistub kooliümbrust uueks looma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve põhikool on seni ainsa Valgamaa koolina programmiga liitunud.
Pühajärve põhikool on seni ainsa Valgamaa koolina programmiga liitunud. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Kuni 10. novembrini toimub 15 koolis üle Eesti ideekorje, millega oodatakse õpilastelt ettepanekuid oma koolihoovi mitmekesistamiseks. Nii soovitakse muuta Eesti riigi 100. sünnipäevaks paljude Eestimaa koolide hoovid atraktiivsemaks, et lastel ja noortel oleks senisest rohkem võimalusi liikumiseks ja õppimiseks.

Koolide ideekorjes osalevad eri tüüpi koolid pea kõigist Eesti maakondadest. Õpilastelt ja kooliperelt oodatakse ideid, soove ja unistusi sellest, kuidas võiks välja näha nende kooli väliruum ja milliseid tegevusvõimalusi see nende arvates pakkuda võiks. Koostöös maastikuarhitektidega töötatakse kogutud ettepanekute põhjal välja koolipõhised lahendused hoovide uuendamiseks. 2017. aasta kevad-suvesse planeeritud uuendustööd viiakse ellu laste, õpetajate ja kohaliku kogukonna koostöös.

Valgamaalt osaleb ideekorjes Pühajärve põhikool. Lisaks osalevad Albu põhikool, Elva gümnaasium, Jüri gümnaasium, Kohila gümnaasium, Käina kool, Kärla põhikool, Käru põhikool, Lustivere põhikool, Merivälja põhikool, Pärnu Rääma põhikool, Suure-Jaani kool, Tallinna Saksa gümnaasium, Tilsi põhikool ja Vastseliina gümnaasium. Eestvedajate soov on järgmisest õppeaastast programmiga liita veelgi rohkem koole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles