Seakasvatajad pääsevad ilmselt punasest tsoonist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida OÜ Tulevik juhid loodetavate leevenduste valguses ette võtavad, on ettevõtte juhi Avo Tamme sõnul veel vara öelda. «On vaja esmalt vaadata, mida turg näitab. Palju oleneb partneritest ja nõudlusest. Seda võin küll kinnitada, et seakasvatust me likvideerida ei taha.»
Mida OÜ Tulevik juhid loodetavate leevenduste valguses ette võtavad, on ettevõtte juhi Avo Tamme sõnul veel vara öelda. «On vaja esmalt vaadata, mida turg näitab. Palju oleneb partneritest ja nõudlusest. Seda võin küll kinnitada, et seakasvatust me likvideerida ei taha.» Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Enam kui aasta on Valgamaa seakasvatajate tegevus olnud oluliselt kitsendatud. Kuu lõpus piirangud ilmselt leevenevad, kuid suur kahju on juba sündinud.

Kolmandasse ehk kõige rangemasse piirangutsooni kuulus Valgamaa mullu 31. juulist seoses maakonna farmides avastatud sigade Aafrika katkuga. Näiteks ei saanud elussigu farmidest viia mujale kui tapamajja. Ka pidi lettidele jõudev kolmandast tsoonist pärit sealiha läbima äärmiselt range kontrolli.

Eelmisel nädalal aga kiitis Euroopa Komisjoni loomatervishoiu komitee heaks eelnõu, mis piiranguid leevendab. Otsus puudutab kogu Valga- ja Võrumaad, osaliselt ka Viljandi- ja Tartumaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles