Aasta koolitaja tiitel tuli Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskuse tervishoiu- ja sotsiaalteaduste valdkonna juhtivõpetaja Jane Talvik on aasta koolitaja nominent.
Valgamaa kutseõppekeskuse tervishoiu- ja sotsiaalteaduste valdkonna juhtivõpetaja Jane Talvik on aasta koolitaja nominent. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täiskasvanud õppija nädala avaüritusel nimetati aasta koolitajaks Jane Talvik Valgamaa kutseõppekeskusest.

Ta on uuendusmeelne ja empaatiline õpetaja, kes tervishoiu- ja sotsiaalteenuste kutseõpetajana on toonud õpipoisiõppe Valgamaa kutseõppekeskusesse. Talvik koostab õppekavasid, kasutab mitmekülgseid õppemeetodeid ning peab oluliseks ka enesearendamist – kaks aastat tagasi kaitses ta magistrikraadi. Armastatud ja hooliv koolitaja hoiab ka ise kätt elu pulsil, töötades Valga kiirabis.

Aasta õppijaks tituleeriti Voore külalistemaja peakokk Liis Reimann, aasta õpiteo tiitel anti Saaremaa käsitööseltsile Kadakmari, aasta koolitussõbraliku organisatsiooni nimetuse pälvis Viljandi ettevõte Delux OÜ ning aasta raamatukoguks sai Narva raamatukogu.

Tartu linn aga sai aasta koolitussõbraliku omavalitsuse tiitli, sest seal on õppimine au sisse tõstetud – selle tõestuseks on suur hulk koolitusi pakkuvaid organisatsioone, mille tegevust Tartus märgatakse ja toetatakse. Samuti jagatakse meelsasti koolitusalast teavet ning kultuuriinfot. Aktiivne koostöö piirkonnas tegutsevate haridus- ja koolitusasutustega loob heaks õpikeskkonnaks soodsa pinnase.

Aasta õppija rahva lemmiku tiitli pälvis 76aastane Mati Särglepp, kes lõpetas tänavu vanima õpilasena Hiiumaa ametikooli puit- ja kiviehitiste restaureerimise kursuse ja õppis samal ajal koos pojaga täienduskursustel väikelaeva juhiks.

Aasta koolitaja eripreemia anti kunstnik Margus Tiitsmaale, kes on Paide huvikeskuse joonistamisõpetaja. Aasta koolitussõbraliku organisatsiooni eripreemia pälvis aga SA Hiiu Maakonna Hooldekeskus Tohvri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles