Kuiv sügis langetab veetaset jõgedes

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa suurim jõgi – Väike-Emajõgi – väga drastilist veepuudust veel ei demonstreeri, kuigi seda ületava Sooru silla tugipostidel on näha jälgi ka tunduvalt kõrgemast veetasemest.
Valgamaa suurim jõgi – Väike-Emajõgi – väga drastilist veepuudust veel ei demonstreeri, kuigi seda ületava Sooru silla tugipostidel on näha jälgi ka tunduvalt kõrgemast veetasemest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimaste kuude kuivus on hakanud mõjutama jõgede veetaset, mis küll veel katastroofiliselt madalaid numbreid ei näita. Eelmise aastaga võrreldes minnakse talvele vastu isegi märjemalt.

Vooluveekogude üha alaneva veetaseme peamine süüdlane on kuiv sügis. Näiteks septembris sadas Eestis vaid keskmiselt 28 millimeetrit vihma, millele ka oktoober palju lisa pole toonud. Jälgides prognoose, tundub, et vihma ei tule ka lähinädalatel.

«Väikese Emajõe veetase Tõlliste veemõõdupostis on viimased päevad kõikunud ümber 20 sentimeetri üle jaama graafiku nulli,» rääkis hüdroloog Tiia Pedusaar, kelle sõnul oli eelmise aasta oktoobris see vaid mõni sentimeeter üle nulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles