Eeloleval nädalal jätkub külm ja tuuline ilm

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ilmateenistus prognoosib eeloleva nädala esimeseks pooleks peamiselt sajuta ilma, kuid öised miinuskraadid võivad teed libedaks muuta.

Esmaspäeval libiseb kõrgrõhkkond üle Eesti Venemaa poole, tuul pöördub lõunasse ja kagusse ning muutub ka mandril tuntavamaks. Pilvekihti tekib selgemaid laike ja ilm on sajuta. Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Puhub lõuna- ja kagutuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +3 kraadi, rannikul tuleb sooja kuni 6 kraadi. Esmaspäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Puhub lõuna- ja kagutuul 3-8 m/s. Sooja on 4-7 kraadi.

Teisipäeval ulatub üle Eesti kõrgrõhkkonna loodeserv. Ilm on valdavalt sajuta, vaid saartel suureneb õhtul sajuvõimalus. Läänemerele laieneva madalrõhkkonna tõttu jätkub lõuna- ja kagutuule tugevnemine. Teisipäeva öösel on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -4 kuni +2, rannikul tuleb sooja kuni 6 kraadi. Teisipäeva päeval on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Sooja on 4-7 kraadi.

Kolmapäevaks tuleb madalrõhkkond Läänemere lõunavete kohale ja selle sajupilved võivad saartele ja läänerannikule jõuda, mandri sisealadel jääb sajutõenäosus alla 25 protsendi. Kolmapäeva öösel on Lääne-Eestis pilves selgimistega ilm ja kohati võib sadada vähest vihma. Ida-Eestis on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on -2 kuni +4 kraadi, saartel tuleb sooja kuni 7 kraadi. Kolmapäeva päeval on Lääne-Eestis pilves selgimistega. Kohati võib sadada vähest vihma. Ida-Eestis on vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub kagutuul 3-9 m/s. Sooja on 4-8 kraadi.

Neljapäeval püsib Eesti kõrg- ja madalrõhkkonna piirimail. Lääne-Eestis püsib vihmavõimalus ja kaugemale sisemaale sajupilvi tõenäoliselt ei jõua. Kagutuul võib võrdlemisi tugev olla. Õhutemperatuur on öösel -2 kuni +3, rannikul kuni +8 kraadi. Päeval on sooja 4-9 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles