Tahmapõlengud ähvardasid elumaju, põlev saepuru tehast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Reedel, 11. veebruaril kell 18.05 sai päästeamet teate, et Tõlliste vallas Paju külas põleb elumaja halvasti puhastatud korstnas tahm. Õnneks tuli lõõridest välja ei levinud.

Pühapäeval, 13. veebruaril kell 18.26 tuli aga teade, et Puka vallas Rebaste külas põleb elumaja korstnalõõrides ja truubis tahm. Päästjad jahutasid lumega korstnat ja tulekahju sumbus.

Päästetöötajad hoiatavad, et hooldamata kütteseadmest võib alguse saada raskete tagajärgedega tulekahju. Tahmapõlengud lõhuvad kütteseadet ja pragudest levib tuli ümbrust süütama.

Samal päeval kell 15.59 saadi aga teada, et Otepääl Tehase tänaval asuvas vineeritehases põleb ventilatsioonitorus saepuru. Enne päästjate saabumist summutasid töötajad leeke kahe pulberkustutiga. Päästjad jahutasid toru veega ja kustutasid põlengu kella 16.52ks. Menetlusinspektori hinnangul sai tulekahju alguse seadmest ventilatsiooni lennanud sädemest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles