Valgas räägitakse täna haldusreformist

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vanalinn. 
Ajalooline linnakvartal Valga-Valka piiril Riia, Raja, Sepa t
Valga vanalinn. Ajalooline linnakvartal Valga-Valka piiril Riia, Raja, Sepa t Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna peetakse Valgas visioonikonverentsi „Üheskoos tugevaks“, kus arutletakse uue võimaliku omavalitsusüksuse tulevikuplaanide üle, räägitakse haldusreformist ja riigireformist, ühinemise mõjudest ning Valga piirkonna võimalustest tulevikus.

Kutsetega konverents toimub Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses ning kutsutute seas on Valga piirkonna volikogude liikmed, omavalitsuste teenistujad, allasutuste juhid ning olulisemad omavalitsuste partnerid. Konverentsi avab Valga linnapea Kalev Härk.

„Võiksime juba praegu harjuda ühise arutamise ning igapäevase koostöö tegemisega,“ sõnas Valga linnapea Kalev Härk. „Arvestades riiklikke suundi, ei taha me olla lihtsalt kaasaminejad. Meie eesmärgiks on terviklik, tugev ja tõhus kohalik omavalitsus. Me ei saa päeva pealt mõjutada sündivust ega riigi regionaalpoliitikat, kuid kohaliku elu küsimused ning elukvaliteedi tagamine kohalikele inimestele, on meie kätes."

Konverentsil teevad ettekandeid rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna juhataja Väino Tõemets, Valga piirkonna ühinemise konsultant Rivo Noorkõiv ning haldusreformi ekspert Mikk Lõhmus. Konverentsi lõpetab omavalitsusjuhtide paneeldiskussioon. Päeva juhib ja modereerib Mihkel Raud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles