Raul Rebane kutsub muutusi tegema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane.
Raul Rebane. Foto: Raigo Pajula

Täna tuleb Nõuni esinema kommunikatsiooniekspert Raul Rebane – süstima kohalikesse usku, et külaelu saab ise paremaks muuta.


MTÜ Hellenurme Ümarait juhatuse liikme Evelyn Uuemaa sõnul algab üritusega Palupera valla elanikele mõeldud koolituste sari «Kuidas me saame ise oma elukeskkonna arengule kaasa aidata?».

Kell 18 Nõuni kultuurimajas algava esinemise teema on Rebasel «Kuidas me välja paistame? Kuidas me saame oma mainet parandada?».

«Olen tema (Raul Rebase – M. V.) koolitustel osalenud ja tal on väga palju kogemusi sel alal, kuidas küla eripära esile tuua,» sõnas Uuemaa. «Eesmärk on aidata külaelanikel mõista, et kõik on nende endi kätes. Kiputakse ehk liiga palju arvama, et elu maal on välja surnud.»

Rebane ise nimetab ennast suurte kogemustega koolitajaks. Samuti maameheks, kes teab külaelu probleeme, muresid ja võimalusi. «Enamik inimestest on väga tublid, aga puudu on usust,» lausus Rebane. «Ei osata näha oma kodus asju, mille üle uhkust tunda. Õpetan, kuidas leida üles plussid, meie erisused ja selle, milles oleme paremad kui teised.»

Oluline on tema sõnul, et kohalikud leiaks omavahel ühisosa. «Minu peaeesmärk on, et pärast koolitust inimesed ei tunneks, et külaelu on surnud, vaid et neil on võimalused,» rääkis Rebane. «Piisab ühe või kahe inimese aktiivsusest ja asjad hakkavad liikuma.»

Koolitustele on oodatud kõik kohalikud, huvi on tundnud Uuemaa kinnitusel ka naabervaldade inimesed, keda tema kinnitusel ukselt tagasi ei saadeta. Uuemaa usub, et kohale tuleb vähemalt kakskümmend inimest.

Teine koolitus toimub 3. märtsil Hellenurmes, koolitajaks külaelu eestvedaja ja meelelahutustegelane Arlet Palmiste. Kolmas koolitus on 9. märtsil Paluperas, kus astub rahva ette ajakirjanik ja maaelu edendaja Rein Sikk.

Üritused on tasuta. Ettevõtmist toetavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kohaliku omaalgatuse programm ja Palupera vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles