Tiidu küla pakub nii põllumaad kui privaatsust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidu küla asub üpriski tasasel maal ning avarust on seal palju, kuna peamise osa külast moodustavad põllud. Omal ajal kuulus piirkond Sangaste kolhoosi.
Tiidu küla asub üpriski tasasel maal ning avarust on seal palju, kuna peamise osa külast moodustavad põllud. Omal ajal kuulus piirkond Sangaste kolhoosi. Foto: Arvo Meeks

Sangaste vallas Sangaste aleviku lähedal asuv Tiidu küla jääb eelkõige silma oma suurte põldudega. Samuti jäi elanike suust kõlama, et hajaasustus pakub rahu ja privaatsust.

Tiidu küla olemust ei ole lihtne üheselt kokku võtta. Kolmandat põlve Tiidu küla elanik Madis Kirsimäe, keda mainiti ka kui küla hinge, ütles näiteks, et tegu on tüüpilise hajakülaga. Kindel on see, et seal on palju põllumaad. See tõsiasi jääb silma ka külast maanteelt mööda sõites, kui aknast on näha kaugele laiuvaid välju. Need pole aga liivased ja igavad, vaid põlised viljakad maad, kus kasvatati vilja juba siis, kui küla oli osa Sangaste mõisa karjamõisast. Hiljem kuulus piirkond Sangaste kolhoosi.

Hulk suuremaid ja väiksemaid ettevõtteid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles